Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer
Management en team

Professor Dr. Dr. Doris Hildebrand

Professor Dr. Doris Hildebrand, LL.M.

Professor Dr Doris Hildebrand is de oprichter en managing partner van EE&MC - European Economic & Marketing Consultants GmbH met kantoren in Düsseldorf, Brussel, Parijs en Wenen. EE&MC is sinds 1992 gespecialiseerd in het opstellen van expertises op het gebied van mededingingseconomie in de antitrustwetgeving.

Professor Hildebrand heeft uitgebreide expertise in de meest uiteenlopende kartelconstellaties, waarbij ze meer dan 200 cliënten heeft geadviseerd of adviseert. Als beëdigd en gecertificeerd deskundige in mededingingseconomie (sinds 2008) wordt professor Hildebrand ook door rechters gevraagd om expertises te leveren over verschillende mededingingskwesties.

Professor Hildebrand is sinds 2015 niet-gouvernementeel adviseur (NGA) van het Duitse Bundeskartellamt en neemt in die hoedanigheid deel aan de werkzaamheden van het International Competition Network (ICN). Professor Hildebrand is sinds 2000 actief in de Competition Commission van het ICC. Momenteel is ze voorzitter van het adviescomité van de Private Antitrust Damages Enforcement Task Force van het ICC.

Professor Hildebrand doceert sinds 2019 aan de Université Paris Sorbonne en doet onderzoek aan de Université Paris Nanterre. Eerder was professor Hildebrand actief in onderzoek en onderwijs aan de Universiteit van Brussel van 2010-2019. Ze behaalde een master (1987) en een doctoraat (1990) in sociale en economische wetenschappen aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Ze behaalde haar tweede doctoraat in de rechten in 1998 en haar LL.M. graad in 1992 aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1989/90 was professor Hildebrand onderzoeker aan het departement economie van Harvard University, Cambridge, VS. De academische loopbaan van professor Hildebrand omvat vier jaar (1994-1998) als universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen en één jaar (1991) als universitair docent aan de Universiteit Maastricht.

De huidige specialisaties en onderzoeksinteresses van professor Hildebrand omvatten marktdefinitie en beoordeling van marktmacht in digitale markten en het Europese concept van consumentenbescherming in het EU-mededingingsrecht.

Tot haar talrijke publicaties op het gebied van mededingingseconomie behoort haar boek "The Role of Economic Analysis in the EU Competition Rules - The European School", waarvan momenteel de 4e druk verschijnt. Gezien het toenemende belang van economische contexten wordt het boek beschouwd als een standaardwerk in de Europese antitrustwetgeving. Deze diepgaande economische benadering, ook bekend als de Europese School, is uniek en verankerd in het EU-recht. Professor Hildebrand werkt momenteel aan de 5e editie van haar boek, waarin ze de Europese denkschool in het EU-antitrustrecht, die ze in 1998 oprichtte, verder ontwikkelt.

Professor Hildebrand is getrouwd en heeft vier kinderen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze diensten?

Contact