Het proces van het markeren van onwettig gedrag door middel van economische en statistische analyses is algemeen bekend als "screening".

 

Het gaat om statistische tests op basis van een econometrisch model en een theorie over vermeend illegaal gedrag, ontworpen om te bepalen of manipulatie, collusie, fraude of enige andere vorm van fraude mogelijk is op een bepaalde markt. Het instrument onderzoekt vervolgens verder wie mogelijk betrokken is en hoe lang het heeft geduurd. Voor screening gebruikt EE&MC algemeen beschikbare gegevens zoals prijzen, marktaandelen, spreads, productievolumes en andere gegevens om patronen te identificeren die abnormaal of zeer onwaarschijnlijk zijn. Om een ​​effectief antitrustscherm voor kartelgedrag op de juiste manier te ontwikkelen en te implementeren, moet men een goed begrip hebben van de markt in kwestie, inclusief de belangrijkste factoren, de aard van de concurrentie en vormen van mogelijke prikkels om vals te spelen. Dit resulteert in EE&MC die een statistisch model ontwerpt waarmee belangrijke factoren van het relevante antitrustgedrag kunnen worden vastgelegd.

 

EE&MC past het Coordination Failure Diagnostics (CFD) -model toe: het detecteert specifieke afwijkingen in processen om bewijs te vinden van de prevalentie van kartels.

 

"Schermen" kunnen zeer krachtige hulpmiddelen zijn als ze op de juiste manier worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Ze vereisen echter wel expertise. Onze experts zijn uitgerust met de nodige tools en uitgebreide ervaring om deze onderzoeken met succes uit te voeren.