Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer
Management en team

Dr. Dr. Pascal Hildebrand

Dr. Dr. Pascal Hildebrand

EE&MC zijn mededingingseconomen die geavanceerde economische analyses uitvoeren op alle gebieden van de antitrustwetgeving. Dr. Dr. Pascal Hildebrand is al vele jaren nauw verbonden met EE&MC als veelgevraagd mededingingseconoom.

Zijn functies bij EE&MC omvatten de huidige positie als Associate Principal (sinds 2021 tot heden), Senior Consultant (2016-2020), Consultant (2014-2015), Researcher (2014) en zijn begin als Stagiair (2010-2011).

Hij is met name verantwoordelijk voor operationele ondersteuning - van gegevensverzameling en marktstudies tot prijsmodellering, economische evaluatie en documentatie van de resultaten. Samen met Professor Dr. Dr. Doris Hildebrand vormt Dr. Dr. Pascal Hildebrand het Hildebrand-team, dat zeer gewaardeerd wordt door klanten van EE&MC en ondersteund wordt door andere competente mededingingseconomen.

Als onafhankelijk adviesbureau biedt EE&MC innovatieve en toekomstgerichte oplossingen. Het managementteam van EE&MC is als tweede generatie uitgebreid met Dr. Dr. Pascal Hildebrand. In combinatie met de bijna 30 jaar ervaring van Professor Dr. Dr. Doris Hildebrand en de kernprincipes van de door haar ontwikkelde Europese denkschool, krijgen klanten van EE&MC advies van het hoogste niveau op het gebied van mededingingseconomie.

Dr. Dr. Hildebrand is sinds 2019 niet-gouvernementeel adviseur (NGA) van de Europese Commissie als onderdeel van het International Competition Network (ICN). Hij is ook actief betrokken als economisch expert voor de Europese Commissie in haar schadevergoedingsprocedures in antitrustzaken. Beide functies waren het onderwerp van een openbare aanbesteding en een selectieve selectie door de autoriteit. Als antitrust expert is Dr. Dr. Pascal Hildebrand ook een veelgevraagd spreker voor de ICN Cartel Working Group. Deze ICN-werkgroep werd speciaal opgericht om de wereldwijde samenwerking te intensiveren op het gebied van de toepassing van antitrustwetgeving. U kunt een klein uittreksel van zijn presentaties vinden op de homepage, Publicaties & Nieuws.

Dr. Dr. Hildebrand is een mededingingseconoom die is opgeleid in Europa (Universiteit Maastricht, Nederland, King's College London, Engeland) en in de VS (Fordham University, New York) met studies in economie en recht. Zijn academische focus is de economische categorisering van kartelschade. Dr. Dr. Hildebrand voltooide zijn doctoraat over antitrustschade aan de Universiteit Maastricht (2017) en voltooide zijn tweede doctoraat in de toegepaste economie in 2024, eveneens over het onderwerp antitrustschade. Voor zijn tweede proefschrift kreeg Dr. Dr. Hildebrand speciale toestemming van de decanenraad van de Universiteit Maastricht.

Klanten van EE&MC zijn onder de indruk van het professionele leiderschap van Dr. Dr. Hildebrand en waarderen zijn diepgaande expertise. Dr. Dr. Hildebrand heeft zijn professionele en academische carrière uitsluitend gewijd aan de economische evaluatie van kartels. Dr. Dr. Hildebrand heeft een brede ervaring in het beoordelen van kartelschade, zowel voor karteldeelnemers als voor benadeelde partijen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze diensten?

Contact