EL&MC en haar ontstaan​​​​​​​

Onze economen zijn gespecialiseerd in micro-economie met de nadruk op industriële organisatie. Wat ons sterk maakt, is dat wij veel oog hebben voor details, dat wij goed kunnen communiceren over deze economisch ingewikkelde materie en dat wij breed georiënteerd zijn.

EL&MC heeft kantoren in Wenen, Duesseldorf en Brussel, die alle geleid worden door mevrouw prof. dr. dr. Doris Hildebrand, een van de grondleggers van de “more economic based approach” in het Europese mededingingsrecht van de jaren ’90. Zij heeft gestudeerd en onderzoek verricht in economie en Europees recht aan de universiteit in Wenen, Maastricht, Brussel en aan Harvard University in Cambridge. Aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft zij onder supervisie van prof. dr. Karel van Miert haar doctoraat in Europees recht behaald. Dit onderzoek resulteerde in de “more economics based approach” binnen het Europese mededingingsrecht. Op basis hiervan initieerde Karel van Miert, die toen Eurocommissaris voor mededinging was, eind jaren ’90 zijn grootschalige hervorming in het Europees mededingingsrecht.

Doris Hildebrand heeft deze methode uitvoerig beschreven in haar toonaangevende boek “The Role of Economic Analysis in the EU Competition Rules – The European School”, waarvan dit jaar een vierde druk verschijnt.

Momenteel is Doris Hildebrand als professor verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) waar zij studenten opleidt in “Competition Policy and State Aid” en “EU Competition Policy”.